Etkinlik Hakkında

Otizm Okulu eğitim etkinliğinin amacı otizm spektrum bozukluğu (OSB) tanılı çocuk ve gençlerin takip sürecinde yer alan çocuk-ergen ve erişkin psikiyatrisi araştırma görevlileri, Lisansüstü öğrenci statüsünde olan PDR, Psikoloji ve Özel eğitim lisans mezunları ve Eğitim Bilimleri Enstitülerinde yüksek lisans veya doktora yapan araştırma görevlilerinin otizm ile ilgili bilgi ve becerilerinin multidisipliner bir yaklaşımla arttırmaktır. Ek olarak, çocuk ve gençleri gelişimsel olarak değerlendiren bu profesyonellerin bozukluğu erken tanıma becerilerini geliştirmek ve otizmli bir bireyin takip sürecinin yönetiminde yetkinlik derecesinin artırılması hedeflenmektedir.

İkincisini düzenleyeceğimiz etkinliğimiz 05-08 Kasım 2024 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Oteli’nde gerçekleştirilecektir. Katılımcıların konaklaması ESOGÜ otelde gerçekleştirilecek, eğitim ise otelin toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.

Etkinliğimizde otizmin psikiyatrik, eğitsel, nörolojik ve sosyolojik açıdan tüm yönleri ile tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde ele alınması planlanmıştır. Katılımcıların çocukluk döneminden başlayarak erişkin döneme kadar bozukluğun tanınması, gidişi ve müdahale seçenekleri ile ilgili bilgilerinin arttırılması, alanında uzman öğretim üyeleriyle fikir ve deneyim alışverişinde bulunması hedeflenmektedir. Etkinliğimizin disiplinler arası iş birliğinin artırılmasına katkı sunacağı da düşünülmektedir. Ayrıca etkinlikte OSB tanılı bireyler için kullanılan eğitim, terapi ve tedavi yöntemleri tanıtılacak, güncel araştırma sonuçları paylaşılacak ve iyi uygulama örnekleri gösterilecektir. Etkinliğimize katılan katılımcıların eğitim sonunda otizmde erken tanı için riskli olan belirtileri tanıma, otizmi taramasında kullanılabilecek ölçekleri ve yapılandırılmış görüşme yöntemlerini bilme, uygun eğitsel müdahale seçeneklerini tanıma, aile ile etkin bir şekilde çalışma ve otizmli bireylerin eğitim ve entegrasyon sürecine daha etkin katılımlarını sağlama konusunda yetkinliklerinin gelişeceği düşünülmektedir.

Etkinliğe katılmaya hak kazanan katılımcıların konaklamaları ESOGÜ otel de iki kişilik odalarda, oda-kahvaltı şeklinde gerçekleştirilecektir. Katılımcılar için öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere kahve arası (çay, kahve ve atıştırmalık) verilecektir. Katılımcılara öğle yemeği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yemekhanesinde  sağlanacaktır.

Etkinlik ile ilgili sık sorulan sorulara ulaşma için tıklayın